Från något bra till dåligt

Det var en familj som bodde lite utanför Göteborg, och dom hade en dotter som hette Anna. Hon var 11år och hade väldigt mycket energi i kroppen, hon ville alltid hitta på grejer att göra.
Hennes bästa kompis var Lisa som hon bodde granne med.


Sommarlovet kom, och det gick riktigt fort hon och Lisa var i stort sett hela lovet, eftersom deras föräldrar är bra kompisar sen lång väg tillbaka i tiden så är det kanske inte så konstigt.
På sommarlovet så hade Annavarit på Liseberg för första gången, och firat sin födelsedag med vänner från skolan och fått reda på en nyhet av hennes föräldrar: dom skulle till Spanien och fira julen där och Lisas familj skulle också med. Nu hade hon något att längta till.


Skolan börja och nu började hon Femman, sista året på skolan innan hon skulle byta skola.
Fast hon trivdes i sin klass, så det skulle bli tråkigt att skilja sig från den, men hon gillade nya människor och hade inte svårt att ta kontakt med folk så hon skulle nog klara det utmärkt.
Så hon såg fram emot det lite.


Tiden rann iväg, första snön kom redan i oktober.
Men på senare tid så hade Anna börjar mått dåligt, och det blev inte bättre.
Efter att ha varit sängliggande och gått ner väldigt mycket under en kort period så åkte de till KSS och läkarna kunde inte hitta något fel.
Fast med med tanke på att hon inte hade någon ork, och hade gått ner i vikt så blev hon sjukskriven i två månader. Det var som en bergodalbana för henne, det blev bättre och sämre hela tiden, men hon hade aldrig ork till att göra något ändå.


Många var oroliga, och kompisar kom och hälsade på då och då. Men i november så blev det ännu värre, bergodalbana hade slutat. Nu var det dåligt hela tiden, hon orkade inte prata, dricka eller äta någonting. Nu åkte dom istället till ett annat sjukhus, Läkaren tog några prover och såg direkt att allt inte stod rätt till.
När han hade fått provsvaren så tog han ut föräldrarna för att prata, han berättade att hon hade cancer, hjärntumör. Hon har haft den länge, men brukar ta tid innan man märker sånt.
För att behandla detta så finns det operation eller strålbehandling. Det kom som en chock för föräldrarna, visst förstod dom att det var nått allvarligt, men inte såhär, inte cancer.


Hon skulle opereras om tre veckor, så nu var det bara att vänta, dom berättade försiktigt för sin dotter när dom lugnat ner sig att hon hade cancer, dom förklarade vad det var för något eftersom hon inte begrepp någonting. ”okej” blev hennes svar sen vände hon sig om i sängen.


Hon fick ligga kvar, och pappan sov över på sjukhuset för hennes mamma var tvungen att jobba dagen efter. Men det var tufft, hon kunde inte sluta tänka på Anna, och vad som skulle hända, men hon slutade tillslut och då åkte hon till sin granne för att berätta situationen, dom älskade henne och blev ledsna, speciellt lisa, hon tog de hårt.
Dagarna därefter så började Lisa skolka från skolan, hitta på hyss och umgås med det värsta gänget, som var dumma och gjorde dåliga saker. Går rykten om att dom knarkar också.


Lisa fixade till och med en affisch där det var en bild på Anna, när hon hade fått sitt cellgift så hon hade inget hår och skrev massa elaka saker om henne och hängde den överallt i skolan och i byn. Medan  hon var sån så hade Olle i hennes klass som Anna aldrig kommit överens med börjat brytt sig, han åkte till sjukhuset och hälsade på efter skolan och berätta vad dom gjort och massa småprat, han har varit den dummaste hon kände men hon ändra sig lite nu.


Men veckan innan operationen så gick Lisa till Anna och pratade om vad hon gjort, att hon blivit förstörd, hon fann ingen mening med saker längre. Men Anna gav henne en ny inställning, att hon måste kämpa för Annas skull. Och hon lovade, och efter skolan kom Lisa & Olle tillsammans till Anna och hälsade på. Men operationen gick inte som den skulle, något gick fel men dom vet inte vad, och hennes hjärta stannade, hennes puls försvann och hon andades inte längre. Sorgen växte bland hennes nära o kära men dom är starka och Anna visste att dom skulle klara sig att ta igenom detta.

 

Jag gör lite nytta på textlektionerna iaf.


Kommentarer
Postat av: Ika

Så bra skrivet! men sorgligt ju :/



Sv; Hihi ja, ska du inte också börja? :] tycker det är kul att läsa vad andra skriver om de olika ämnena.

Thx, ohja vi ska kramas då! <3

2010-12-01 @ 18:09:20
URL: http://emelieeriika.blogg.se/
Postat av: Matilda

Bra text!!



Sv: Vad bra att du tycker det.:)

2010-12-01 @ 18:16:10
URL: http://matildasimonette.blogg.se/
Postat av: c

sv; tack!:]

2010-12-01 @ 18:58:46
URL: http://dailydoseofimagery.blogg.se/
Postat av: Maria - JULKLAPPSKALENDER

Så fint du skriver! :) Är det verklighetsbaserat, eller direkt ur fantasin?

2010-12-01 @ 23:28:14
URL: http://various.blogg.se/
Postat av: Ika

Sv; Vsg! :)

Ja gör det, det är faktiskt kul =) vissa saker verkar svåra att skriva om men det är samtidigt en bra utmaning och rätt kul så ^^ <3

2010-12-02 @ 17:14:14
URL: http://emelieeriika.blogg.se/
Postat av: emsi

Shit så gripande jag kunde inte lägga ifrån mig mobilen. Är det en historia du skrivit?

2010-12-07 @ 18:57:31
URL: http://foreveremsi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0